Opetus

Arton Muskarissa motto on, että ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä musiikkia. Jokainen oppii soittamaan, ja soittamisen ei tarvitse olla niin hankalaa ja ryppyotsaista, vaan siitä tulisi nauttia niin yksikseen soitellen kuin kavereiden kanssa jammaillen.

Arton Muskarissa noudatetaan taiteen perusopetuksesta annettuja ohjeistuksia mahdollisimman pitkälle. Jokaisen oppilaan omat tarpeet otetaan huomioon ja edetään niiden mukaan. Yksityisenä kouluna aikarajat ja tutkintojen suorittaminen ei ole häiritsemässä. Toki halutessaan voi suorittaa musiikkikoulun oppimäärän.
Erityisryhmien opetuksessa edetään myös taiteen perusopetuksen mukaisesti, pitkäjänteisesti,(jokaisen erityistarpeet huomioiden) mutta aikatauluja ei ole.

Oppilaat otetaan ilman pääsykokeita joten mitään karsintaa ei ole ja se antaa kaikille mahdollisuuden päästä nauttimaan soittamisesta.

Pienille lapsille ja erityisryhmille muskarissa käytetään kuvionuottimenetelmää, jonka ansiokkaasti ovat kehitelleet Kaarlo Uusitalo ja Markku Kaikkonen. Kuvionuotit mahdollistaa nopeammin pääsyn oikeaan soittamiseen ja niistä voidaan sitten melko helposti siirtyä perinteiseen nuottikirjoitukseen. Myös aikuiset ovat opetelleet kuvionuoteilla aluksi ja pitäneet niistä ja niiden avulla alkuun lähtemisestä. Lue lisää www.resonaari.fi sivuilta. Muuten Muskarissa ei käytetä mitään erityistä metodia (esim. Suzuki tms.). Perinteisiä nuotteja pyritään käyttämään aina kun mahdollista.

Opetuksen kulmakiviä ovat kahdenkeskiset soittotunnit, mutta aika nopeasti pyritään pääsemään myös ns. bändiin soittamaan.(Bändeistä kuvia galleriassa). Muskarissa toimii tällä hetkellä kahdeksan erilaista oppilasbändiä ja tarpeen tullen niitä perustetaan lisää. Yhteissoitto on erittäin tärkeä osa nuoren muusikon kasvamisessa ja kypsymisessä hyväksi ja monipuoliseksi soittajaksi. Bändeille myös pyritään saamaan esiintymisiä. Bändi on sitä käytännön musisointia mihin soittotunneilla treenataan.

Kysy lisää Jos vielä haluat tietää enemmän Arton Muskarin opetuksen sisällöistä. Aikoinaan kun aloin tunteja antaa niin ajattelin että sellaisia tunteja alan antamaan joissa itsekkin voisin viihtyä.

TERVEISIN: ARTO

Layout: Samu Auranen